IPhones är en av dagens mest populära smartphones. Sedan det att den första IPhonen släpptes i 2007 har Apple, företaget bakom IPhonen, kommit ut med en ny modell varje år. Gemensamt har alla IPhones den rektangulära pekskärmen som fungerar som både display och tangentbord. Telefonerna har en hemknapp, som på de nyaste modellerna (5s och framåt) har en inbyggd “touch ID” vilket tillåter ägaren av telefonen att låsa upp den genom en lätt rörelse med tummen över knappen. Tidigare modeller har även denna knapp men utan Touch ID funktionen. Alla telefoner har en av/på knapp för skärmen, av/på knapp för ljudet samt en varsin knapp för att höja och sänka ljudet. Detta ger IPhonen sammanlagt fem knappar, allt annat styrs via pekskärmen.

Som sagt så har Apple kommit ut med en ny modell, eller “generation”, av IPhones varje år sedan 2007. Varje gång har det stora företaget kommit på förbättringar och sätt att öka telefonens prestanda på olika sätt som förbättrad kamera, arbetsminne eller helt enkelt större skärm. Den andra generationen av IPhones kallades för IPhone 3G då den var anpassad till att anslutas till ett 3G nätverk. Därnäst kom IPhone 3GS, en modell vilken likade dess föregångare men hade bättre arbetsminne samt processor. Produktionen av IPhone 3G upphävdes när IPhone 4 började tillverkas år 2010. IPhone 4 hade en modernare design och kom precis som de tidigare mobilerna i två färger, svart och vit. IPhone 4 har tre gånger så hög upplösning som de tidigare telefonerna och dessutom kapaciteten att köra flera program samtidigt, så kallat multitasking. Denna funktion kom i samband med lanseringen av IOS4. IOS är mjukvaran i IPhones.

Ett år efter lanseringen av IPhone 4, som förövrigt var den första modellen med tillgång till FaceTime, släpps IPhone 4S som återigen hade små förbättringar när det gäller lagring och liknande. Precis som mönstret tyder på så kom IPhone 5 efter IPhone 4S. Denna generation hade en större men plattare pekskärm och en design som tillät denna modell att vara lättare än tidigare. Efter IPhone 5 lanserades IPhone 5S i september 2012. Denna mobil var den första med Touch ID funktionen. Samtidigt som IPhone 5S lanseras släpper Apple även ut en billigare variant på marknaden, IPhone 5C. Denna mobil kommer i en rad olika färger som grönt, rosa och blått och är tillverkad i ett plastigt material. Denna telefon har ett maximum på 32 GB lagring. IPhone 5S var den första modellen att vara tillgänglig i guld. Efter IPhone 5S och IPhone 5C lanserade Apple IPhone 6. Denna mobil hade större skärm och var återigen plattare. IPhone 6 har kapaciteten att ha ett lagringsminne på upp till 128 GB. Samtidigt som IPhone 6 släpps ut på marknaden lanseras även en större variant av samma generation, IPhone 6 plus.

Ett år efter releasen av IPhone 6 och IPhone 6 plus finns IPhone 6s på marknaden. Denna mobil finns att köpa i de ursprungliga färgerna svart, vit och guld och dessutom rose gold. IPhone 6s har ett minne dubbelt det av IPhone 6 och IPhone 6 plus, nämligen 2048 MB. Precis som IPhone 6 har IPhone 6S en större variant av samma modell, IPhone 6s plus. I Mars 2016 lanserades den senaste IPhonen, IPhone 5SE, som har lagring, minne och liknande det av IPhone 6 med designen av den från IPhone 5. Detta ska ge köparna möjligheten till att köpa en kraftfull mobil med mindre skärm.